Košarica
 
0,00 €
Prijava
Registracija
Na blagajno
naročila in informacije
059 019 224
info@hvalazaroze.si
Iskanje
Aktualno

NASVETI ZA NEGO REZANEGA CVETJA

Cvetje vseh vrst in barv poživi in polepša naš dom. Le kdo se ne razveseli šopka rož? 

Da bi brezskrbno uživali v lepoti cvetlic, vam bodo v pomoč nasveti, s pomočjo katerih bo vaš šopek ostal svež dlje časa. Od česa je torej odvisna njegova obstojnost in kako jo dosežemo?

  1. Stebla prirežemo pod kotom 45 stopinj. Odstranimo tudi liste, ki preprečujejo, da bi voda s hranilnimi snovmi potovala neposredno do cvetja.

  2. Šopek postavimo v očiščeno vazo. Pred in po uporabi slednjo temeljito očistimo in tako preprečimo, da bi mikrobi posvečali tveganje za nastanek okužb in tako ogrozili obstojnost cvetja. 

  3. Šopku dodamo hranila. Uporabite lahko mešanico sladkorja in vodke, belega kisa in sladkorja ter gazirane pijače in limoninega soka. Hranilne kombinacije bodo med drugim preprečile razmnoževanje bakterij. 

  4. Cvetja ne izpostavljajte neposredni svetlobi ali klimatskim napravam. Izogibajte se bližini sadja, ki izloča plin etilen, saj ta pospešuje dozorevanje cvetja. Za optimalno obstojnost cvetja bodo poskrbele nižje temperature.

  5. Če je le mogoče, vodo vsak dan zamenjajte. Dober indikator za svežino je njena bistrost. Bolj kot je voda kalna, večja je možnost razkroja mikroorganizmov. 

  6. Cvetlice bodo v vazi ostale dolgo pri življenju, če jih boste poškropili z lakom za lase, a le s spodnje strani listov. Pri tem razpršila ne približajte na več kot pol metra.  
Z upoštevanjem nasvetov boste podaljšali obstojnost in svežino rezanega cvetja. Pri tem je potrebno upoštevati dejstvo, da so določene vrste cvetlic obstojne bolj kot druge. Temu primerna je tudi zahtevnost vzdrževanja.  

Nega cvetlic vam ne bo vzela veliko časa, šopek pa vas bo razveseljeval še dolgo!

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?