Košarica
 
0,00 €
Prijava
Registracija
Na blagajno
naročila in informacije
059 019 224
info@hvalazaroze.si
Iskanje
Zmajevec

Opis aranžmaja

Zmajevec (Dracaena marginata) je praktično neuničljiva zelena tropska lončnica.

Je enostavna za vzdrževanje in je idealna rastlina za temnejše prostore v stanovanjih in pisarnah, čeprav brez škode raste tudi na direktnem soncu. Pri oskrbi ni potrebna posebna pazljivost, ker so vse vrste zelo odporne.Če raste v temnejšem prostoru dobijo listi rumenkasto-svetlozeleno barvo, če pa raste ob oknu kjer je dovolj svetlobe bodo listi temnozeleni, dolgi okrog 50 cm in široki 2-3 cm.Če vršičke na steblu režemo dobimo čez nekaj časa rastlino atraktivne oblike z številnimi rozetami.Te vršičke, dolge cca.10 cm, lahko spomladi potaknemo v šoto in jih ukoreninimo. Najlažje se razmnožuje iz stebelnih potaknjencev.

Transportirajo se povezani v snope različnih velikosti. Spodnji deli so v vlažnem žaganju in že med prevozom naredijo korenine. Iz zgornjih zasmoljenih delov poženejo 2, 3, 4 ali več rozet s podolgovatimi ozkimi, špičastimi listi. Rastlina je praktično neuničljiva, če pa se nahaja v stoječi vodi in je zemlja stalno vlažna, zgnije. Spodnji listi ji pri stalno vlažni zemlji ali v daljšem sušnem obdobju začnejo odpadati. Pozimi, pri nepravilni vzgoji, konice listov postanejo rjave in se počasi sušijo.

Rastline, ki je slaba na pogled, ne zavržemo, temveč ji spomladi enostavno odrežemo cel vrh in hitro bo napravila lepe, zdrave rozete.

Pri nas zelo uspešno rastejo v nizkem, srednje toplem stekleniku ali pa v sobi z radiatorji in s suhim zrakom. Če je zrak zelo suh, jih pršimo enkrat ali dvakrat tedensko.

Trudimo se, da vedno dobite aranžma, kot je prikazan na sliki. Včasih glede na letni čas posamezno cvetje ni na voljo. Če pride do tega, vas bomo o tem vnaprej obvestili in ponudili ustrezno zamenjavo enake kakovosti in vrednosti.
1.Izberite velikost
Standard 38,00€
2.Dodajte darilo 3. Posvetilo
4.Poštna št. prejemnika za dostavo

Priporočamo

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?