Košarica
 
0,00 €
Prijava
Registracija
Na blagajno
naročila in informacije
059 019 224
info@hvalazaroze.si
Iskanje
Pisana orhideja

Opis aranžmaja

Prekrasna orhideja phalaenopsis v lončku s pisanimi cvetovi.

Orhideje živijo drugače kot večina drugih, nam bolj poznanih, sobnih rastlin. Orhideje ne rastejo v zemlji ampak v specialnem rastnem materialu, ki ga najpogosteje imenujemo substrat.

Orhideje za svojo uspešno rast potrebujejo relativno malo hranilnih snovi. Komur uspe pet življenjskih elementov to so svetloba, zrak, vlažnost, hranila in temperatura harmonično uglasit, je nagrajen z dolgo živečo orhidejo, ki vedno znova razveseljuje s svojimi prečudovitimi cvetovi.

Orhideje so zaradi njihovega posebnega načina rasti in zaradi njihove raznolikosti zapletene pri zagotavljanju njihovih specifičnih potreb za uspešno rast in s tem uspešno vzgojo. Ena najpogostejših težav je kako skrbeti za čim pravilnejše zalivanje. Prav zalivanje je namreč najpogostejši vzrok za propad orhideje.

Orhideje je najbolje zalivati od zgoraj. Zalijemo jih tako, da dobro namočimo celoten substrat.

Samo vodo za zalivanje, pa po možnosti ne zalivamo po sami rastlini. Orhideje ki so posajene na kose vej ali lubja, jih skupaj s tem lubjem potopimo s koreninskim sistemov v z vodo napolnjenim vedrom. Prav tako zalivamo tudi orhideje, ki jih imamo posajene v visečih košarah.

Priporočilo: vse kar imate za opravit z vodo in z orhidejami, to je vso zalivanje, gnojenje in pršenje opravite vedno samo v dopoldanskem času. Izjemoma kakšno dodatno pršenje opravimo le še poleti v opoldanskem času, če na naše orhideje ne sije sonce. Tako ima rastlina dovolj časa, da se posuši preden se na večer ponovno ohladi oziroma se pozimi zmanjša ogrevanje za čez noč. Tako preprečimo škodljivo ohlajevanje v predelu korenin ki pomeni šok za orhidejo in seveda tudi razvoj gnilobe.

Trudimo se, da vedno dobite aranžma, kot je prikazan na sliki. Včasih glede na letni čas posamezno cvetje ni na voljo. Če pride do tega, vas bomo o tem vnaprej obvestili in ponudili ustrezno zamenjavo enake kakovosti in vrednosti.
1.Izberite velikost
Standard 45,05€
2.Dodajte darilo 3. Posvetilo
4.Poštna št. prejemnika za dostavo

Priporočamo

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?