Košarica
 
0,00 €
Prijava
Registracija
Na blagajno
naročila in informacije
059 019 224
info@hvalazaroze.si
Iskanje
Aktualno

Velika noč

Veliko noč praznujemo običajno v družinskem krogu, važno pa je, da je miza bogato obložena in seveda primerno okrašena.

Bliža se velika noč, z njo pa slastne dobrote, kot so potica, šunka, pisanice in v novejših časih tudi kupi čokoladnih slaščic. Veliko noč praznujemo običajno v družinskem krogu, važno pa je, da je miza bogato obložena in seveda primerno okrašena. Tule pa nekaj nasvetov, če bomo v tem prazničnem času na obisk povabili sorodnike ali prijatelje.

Dekoracija:

okenska dekoracija velika noč

Okenska dekoracija s pisanicami, foto: Flickr

Možnosti za velikonočno dekoracijo je res veliko, običajno pa mizo in police okrasimo s pomladanskim cvetjem (narcise, tulipani, irisi ...) in v kombinaciji s pisanicami.

Pisanice ali neobarvane jajčne lupine lahko uporabimo tudi kot vazico za drobno cvetje (marjetice, zelenje ...) ali pa jih obesimo na drevesne veje v vazi in s tem ustvarimo velikonočno drevesce.

Narcise

Kombinacija narcis in pisanic, foto: Flickr

Zelo priljubljeni velikonočni motivi so tudi zajčki, piščančki in koklje, tako da jih lahko uporabimo kot motive na pogrinjkih ali kot okrasne figure. Lahko poiščemo ali naredimo tudi cvetlične lončke v obliki jajca, zajčka, kokoši itd.

Zelo priljubljen je tudi motiv gnezda, ki ga lahko kupimo, spletemo ali le nakažemo s kombinacijo suhih vejic, slame idr., vanj pa umestimo pisanice in cvetje.

Dekoracija s pirhi

Namizna dekoracija s cvetjem in jajci, foto: Flickr

V tem čas so tudi trgovine bogato založene z različnimi sladkarijami v obliki zajčkov in jajčk, ki jih lahko uporabimo za drobna darilca gostom ali kot dodatno dekoracijo doma. Za darilca lahko uporabimo košarice, ki jih lahko iz papirja ali blaga naredimo tudi sami.



Pisanice lahko obesimo tudi na drevesne veje, foto: Flickr
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?